abro_slidex480

  Åbro Bryggeri AB

  Åbro Bryggeri är Sveriges äldsta familjebryggeri. Sedan 1856 har Åbro bryggt öl med vatten från en och samma källa i småländska Vimmerby. Idag brygger Åbro många ölsorter, flera är ekologiska. En stor produkt är även varumärket Rekorderlig Cider. Sammantaget erbjuder Åbro 400 olika drycker där även vin, sprit, kaffe och läsk ingår.

  För att nå ut med information om Åbros breda produktportfölj till krögare, restaurangkunder och Systembolag har bryggeriet valt
  att kombinera kundtidning och produktkatalog i en och samma trycksak, med namnet Åbro Revir. Inledningsvis innehåller Revir material som normalt sett återfinns i en kundtidning. Det är reportage med kunder, intressanta profiler och kan även handla om samarbetspartners. Åbro sponsrar till exempel Elitloppet, STCC, Diggiloo, Kungliga Svenska Segelsällskapet och många idrottsföreningar.

  – I Revir presenterar vi kunder och mycket annat som händer i Åbros värld. Det är ett sätt att nå ut med värdefull information om oss, vilka vi är och vad vi gör. Det stärker vår profil somvarumärke och skapar engagemang i målgruppen, framhåller Iréne Danielsson, informationsansvarig på Åbro Bryggeri. Den andra delen av Revir är en produktkatalog, som omfattar närmare 50 sidor. Där presenteras Åbros varumärken och alla produktgrupper med information om produkter, priser och annat som är viktigt för målgruppen.

  Speglar kvalitet
  Åbro Revir utvecklas hela tiden. Idag omfattar produkten totalt över 80 sidor och skickas ut till 9 000 adresser tre gånger per år. Alla restauranger med alkoholtillstånd i Sverige får den, likaså systembolagen. Formatet och ett miljövänligt obestruket papper gör att Revir sticker ut i mängden.

  – Vi vill göra en tidning som speglar den höga kvalitet som Åbros produkter står för, betonar Iréne Danielsson. Åbro samarbetar med flera reklamproducenter, varav Roxx är en.

  – Vår grundfilosofi är att varje varumärke har sin byrå och att byrån ska verka på den marknad som vi bearbetar. Därför samarbetar vi med exempelvis en engelsk byrå för den brittiska marknaden. När det gäller samarbetet med Roxx så är de specialister på kundtidningar och därför väl lämpade att producera Revir åt oss.

  Mycket löpande uppdrag
  Bland tidigare produkter som Roxx gjort till Åbro är det till exempel företagets jubileumstidning då Åbro Bryggeri firade 150-årsjubileum, likaså en broschyr som speglar Åbros historia (1856–2012).

  Successivt har samarbetet stärkts. Kopplat till Revir gör Roxx en broschyr i samma format, Drive, med kampanjer, erbjudanden och nyheter som skickas ut till restauranger 3-4 gånger per år.

  Framför allt har antalet löpande uppdrag åt Åbro ökat. Roxx gör annonser och utskick av olika slag, affischer, stora vepor och beachflaggor till olika event såsom Elitloppet, STCC och Diggiloo-turnén med mera.

  Hemsida och webblösningar
  Roxx har också ansvaret för att utveckla och producera Åbros sajt, samt olika webblösningar där man byggt upp en viktig produktdatabas. Bland övriga uppdrag är det fotograferingar, bland annat till Åbros kanaler i sociala medier men också till
  kundtidningen.

  Iréne Danielsson känner en stor trygghet i att Roxx projektgrupp visar ett stort engagemang och tycker att det är ett väl fungerande samarbete.

  – Vi förstår varandra mycket väl. Roxx är en lyhörd partner och visar stort engagemang i våra projekt, säger hon.

  abro-logo

  Uppdrag

  Roxx producerar Åbros kundtidning Åbro Revir som utkommer med tre nummer per år. Genom åren har samarbetet stärkts vilket
  gör att uppdragen också omfattar fotografering, kampanjmaterial och utskick av olika slag, årsredovisning, annonser, affischer och vepor m m. Roxx har även ansvaret för att utveckla och producera Åbros sajt samt olika webblösningar.

  Info

  Sveriges äldsta familjebryggeri har sedan 1856 bryggt öl med vatten från en och samma källa i småländska Vimmerby. Åbro
  Bryggeri erbjuder en bred produktportfölj med öl, cider, vin, sprit, läsk, vatten och kaffe.

  Mer information på:

  abro.se