Häng med oss i våra sociala medier!

Nyheter  |  29 Nov 2023

Roxx startar AI-labb

En ny era är på väg att skölja över oss. För att möta framtidens möjligheter och utmaningar har Roxx satt samman ett helt eget AI-labb. Här har vi samlat en grupp AI-nördar som utforskar AI:ns alla möjligheter. Målsättningen? Att effektivisera våra arbetsflöden, stärka kompetensen och fortsatt leverera högkvalitativa kommunikationstjänster i en föränderlig digital miljö.

– AI:ns frammarsch har kastat om allt vi trodde vi visste om det digitala landskapet. Genom Roxx AI-labb kan vi nörda ner oss i ordentligt och översätta potentialen till faktiska, smarta och målinriktade Roxx-lösningar. Vi vill integrera AI på ett sätt som inte bara förenklar arbetsprocesser utan också möjliggör ökad kreativitet i alla led, berättar Hanna Lindell, en femtedel av Roxx AI-labb.

En viktig aspekt av Roxx AI-labb är den tvärfunktionella sammansättningen, med representanter från olika yrkesgrupper och avdelningar inom hela Roxx. På så vis skapas en mångfald av perspektiv som synliggör specifika behov inom varje yrkeskategori och stärker AI-kompetensen inom hela organisationen.

Det nystartade AI-labbet kommer att bli Roxx antenn mot AI-världens snabbt föränderliga trender. Tillsammans arbetar gruppen med att säkerställa att AI integreras på ett sätt som gynnar hela företaget och att implementeringen av nya processer genomförs med en tydlig målinriktning som ger mervärde åt både Roxx medarbetare och våra kunder.

– Vi vill vara proaktiva här för att snabbt kunna dra nytta av och anpassa oss till digitala möjligheter och innovationer som utvecklingen av den teknologiska scenen innebär. Primärt fokuserar vi på att effektivisera våra interna processer, men vi ser ju såklart att detta också skapar en inspirerande atmosfär för innovativa kommunikationslösningar. Det är svårt att idag säga vad vi kommer att kunna göra med AI om ett par år. Just därför är det både spännande och viktigt att hoppa på tåget redan nu, avslutar Hanna.

Det här är våra AI-hjältar:

Hanna Lindell, Copywriter

Martin Henriksson, Webb- & systemutvecklare

Peter Winqvist, Art director

Pontus Schiöld, vd, Roxx Webb

Tobias Ragnarsson, anbudsansvarig & projektledare