Häng med oss i våra sociala medier!

Uppdrag  |  29 Feb 2024

Roxx illustrerar för Astrid Lindgrens Värld

För att stärka sitt varumärke och erbjuda sina gäster unika produkter, har Astrid Lindgrens Vimmerby AB (bolaget bakom Astrid Lindgrens Värld) anlitat Roxx för att färglägga och förädla illustrationer av parkens miljöer. Den kreativa kraften bakom illustrationerna heter Jenny Jansson, illustratör på Roxx, som dessutom själv har arbetat i parken.

Lena Möller Bexell, marknads- och försäljningschef på Astrid Lindgrens Vimmerby, berättar om uppdraget och samarbetet med Roxx.

– Många av våra gäster vill kunna köpa med sig produkter från parken. Med den insikten i åtanke har vi länge funderat på att ta fram ett eget litet sortiment av Astrid Lindgrens Värld-produkter, utöver rena serviceprylar som paraplyer och vattenflaskor med vår logotyp på. Med anledning av detta fick vi idén att använda Jenny Janssons fina illustrationer från parkens miljöer, säger hon.

Uppdraget har skett i form av ett löpande samarbete mellan Roxx och Astrid Lindgrens Vimmerby. Jenny Jansson har färglagt och förbättrat sina tidigare illustrationer utefter önskemål och feedback – och Lena Möller Bexell är mycket nöjd med både processen och resultatet.

– Jenny är en fantastisk illustratör, både snabb och smidig att jobba med. Vi har också en stor fördel av att hon har jobbat här i parken, hon vet hur vi tänker och hur vi vill ha det.

Öppnar upp för fler fina minnen från parken

De nya illustrationerna kommer att användas för produkter som muggar, brickor, magneter och vykort, som kommer att säljas i parkens butiker. Lena Möller Bexell hoppas såklart att produkterna ska bli populära och förmedla den sagolika känslan av Astrid Lindgrens Värld.

– Vi vill att gästerna ska få med sig ett fint minne från parken, något som de kan titta på hemma och känna igen sig i, kanske längta tillbaka till. Vi vill självklart också att produkterna ska se fina ut och hålla hög kvalitet.

Samarbetet mellan Astrid Lindgrens Vimmerby och Roxx kommer att fortsätta framöver, då fler miljöer i parken ska illustreras. Lena Möller Bexell ser dessutom fram emot att utveckla produktsortimentet ytterligare.

– Vi är väldigt glada över att ha Roxx som partner i det här projektet. De har levererat ett fantastiskt arbete och vi ser fram emot att upptäcka vad vi kan skapa tillsammans framöver.