Häng med oss i våra sociala medier!

Samtal  |  27 Okt 2022

Möt Mattias Lundgren – en av idésprutorna bakom Roxx app-succé

De bästa lösningarna föds när nya idéer möter utvecklingshunger och teknisk kompetens. Möt Mattias Lundgren – samordnare på Götene Kyltransporter, och pionjären som bidragit med mängder av innovativa funktions- och utvecklingsidéer till Roxx succéartade kommunikationslösning HR-appen.

– Storheten med HR-appen är enkelheten och att vi kan nå alla medarbetare med ett klick.

Med över 23 000 användare, spridda över landet i ett oräkneligt antal branscher, är HR-appen från Roxx en kommunikationssuccé utan dess like. Men hur började allt egentligen? Tja, som de flesta resor börjar: Med en inspirerande idé – och någon med driv och kompetens som blir sporrad att anta en häftig utmaning.

– Vi ville gå från analogt till digitalt. På den tiden hade våra chaufförer fysiska almanackor och telefonlistor i bilarna, som blev inaktuella väldigt snabbt. Så vår första idé var en enkel mobilapp med telefonbok och nyhetsflöde – och därifrån växte det sedan snabbt till något mycket större och betydligt mer användbart.

Mattias Lundgren arbetar som samordnare på Götene Kyltransporter. Det var han som kläckte grundidén, själva embryot till den kompletta kommunikationsplattformen HR-appen är idag.

"Pappersarbetet var en mardröm tidigare"
- Mattias Lundgren, samordnare Götene Kyltransporter

När den första versionen av HR-appen hade lanserats och körts ut till medarbetarna på Götene Kyltransporter, började förslagen på nya funktioner strömma in. Snart kunde medarbetarna ansöka om ledighet och upprätta skadeanmälningar direkt i appen.

– Pappersarbetet var en svårhanterlig mardröm tidigare. Idag sköter chaufförerna allt det där själva i appen, och vi som jobbar med administrationen behöver bara komplettera eller godkänna anmälningar, rapporter och beställningar. Enklare kan det inte bli!

Sedan dess har de nya funktionerna i HR-appen avlöst varandra – inte sällan utifrån en idé hos Mattias Lundgren: Filbibliotek med policydokument, rutiner och instruktioner; kvitteringsfunktion vid dokumentvisning; schemaläggning av inlägg, pushnotiser, mejlutskick och bilddelning. Därtill såklart även mycket finlir, prestandauppdateringar och grafiska lyft.

– När vi började utveckla HR-appen fanns det ingen annan som kunde leverera den här typen av kommunikationslösningar – och än i dag finns det ingen som gör det lika bra. En stor styrka med HR-appen är att alla användare får möjlighet att ta del av funktionerna som utvecklas, oavsett i vilket samarbete utvecklingen har skett. Det gör att olika branscher kan hjälpa varandra att bli vassare på internkommunikation.