Häng med oss i våra sociala medier!

Uppdrag  |  7 Dec 2023

Hudoteket: ”Vi vill möta våra kunder på olika sätt”

Hudoteket grundandes 1972 och var extremt tidiga med e-handel för professionell hud- och skönhetsvård. Redan år 2000 var webbshoppen etablerad och är idag en av landets främsta inom sin nisch. Hudoteket arbetar hårt med sin närvaro på Facebook, Instagram och TikTok – men trots detta valde de att fira 50-årsjubileum med en kundtidning. 

Andrea Olofsson, som är vd, berättar hur tankarna gick: 

– Vi tror på att möta kunderna på olika sätt, såväl digitalt som fysiskt. Det analoga ger ett mervärde; det blir en trevlig överraskning att få en tidning i handen, där kunden kan upptäcka vad vi erbjuder och få inspiration. Vi är stolta över att ha hjälpt kunderna under så många år att hitta rätt i hudvårds- och skönhetsdjungeln. Tidningen ger oss möjlighet att berätta vår historia och passionen för det vi gör, vilket skapar förtroende och bygger relationer.


Hur använder ni tidningen? 

– Den skickas med vid webbeställningar och läggs i påsen vid köp i butik, samt skickas till influensers, leverantörer andra intressenter. Vi har även en digital version där produkterna är klickbara med en länk direkt till varan i webbshoppen. Det är smidigt och uppskattat. 

Vilka är dina tips till dem som planerar för en kundtidning? 

– Tänk på kundnyttan! Är det du vill berätta relevant för kunden? Försök berätta på ett sätt som blir intressant att läsa. Välj tonalitet och språk som passar merparten av dina läsare. På nätet kan du anpassa språket mer efter kanalens användare.


Andrea Olofsson, vd Hudoteket


Hudoteket Salonger & Webshop 

Firade 50 år 2022 och har cirka 30 medarbetare. Ägs och drivs av Lena Hallbäck-Olofsson med döttrarna Andrea och Oliva Olofsson. Har salong, butik och showroom i Jönköping, samt webbshop. 2023 öppnades salong och butik i Malmö. 

Uppdraget 

Leverantörsfinansierad jubileumstidning där annonsernas stil och erbjudande integreras elegant med övrigt innehåll. I den digitala versionen är produkterna klickbara med länk direkt till webbshoppen.