Häng med oss i våra sociala medier!

Kunskap  |  3 Okt 2023

Börja planera för Black Friday redan nu!

Redo att ta affärsverksamheten till nya höjder? Vill du maxa dina försäljningsmöjligheter och se vinstkurvan ta fart? Då är det hög tid att börja planera för årets mest explosiva shoppinghögtid: Black Friday.


Men … redan nu, undrar du?

Ja! Black Friday är mycket mer än bara en enda dag. Du kanske har hört talas om Black Week? Just det, reayran sträcker sig över flera dagar (eller veckor) – och om du inte är redo när det väl smäller, riskerar du att missa stora möjligheter att stärka ditt varumärke och öka din försäljning.

Här har vi sammanställt fem punkter som sätter fingret på varför du borde påbörja Black Friday-planeringen redan nu!

1. Konkurrensen är stenhård

Alla satsar på Black Friday. Även dina konkurrenter. Genom att sätta igång med planeringen i god tid hinner du utveckla en strategi som hjälper dig att sticka ut och attrahera fler kunder till din butik eller din webbplats.

2. SEO är avgörande

Sökmotorsoptimering (SEO) är nyckeln för att din webbplats ska hamna högt upp bland sökresultaten på Google. Genom att börja optimera din webbplats i förväg kan du öka din synlighet och attrahera en större mängd organisk trafik inför och under Black Friday.

3. Bygg upp spänning

Black Friday handlar inte bara om erbjudanden och rabatter. Det handlar lika mycket om att bygga upp spänning och förväntan hos dina kunder. Genom att kommunicera och marknadsföra ditt Black Friday-event i förväg, kan du skapa varumärkesbyggande ”buzz” som bidrar till att dina kunder längtar efter att handla hos dig.

4. Förbered din inventering

Om du har en fysisk butik eller ett lager, är det viktigt att se till att du har tillräckligt med produkter hemma för att möta efterfrågan. Stå aldrig tomhänt under Black Friday!

5. Ge tid för teknisk optimering

Det sista du vill är att din webbplats kraschar eller upplever tekniska problem under den mest säljkritiska tiden på året. Optimera din webbplats och säkerställ att den är redo att hantera den ökade trafiken!


Verkar det klurigt? Kontakta oss på Roxx, så hjälper vi dig att skapa en Black Friday-strategi som tar din affärsverksamhet till nya höjder!