Häng med oss i våra sociala medier!

Aktuellt

Det händer alltid grejer på Roxx. Här samlar vi allt från nyheter till upplysande och vägledande branschkunskap. Och självklart bjuder vi även på intresseväckande – och ibland till och med roliga! – intervjuer med såväl medarbetare som kunder. Trevlig läsning!

  • Alla
  • Kunskap
  • Nyheter
  • Samtal
  • Uppdrag
Kunskap

Varumärkets roll – inifrån och ut

När vi pratar om varumärken pratar vi om en grundläggande identitet. Ett ”vi” som lägger grunden för en stark intern kultur och som är källan till att uppfattas och upplevas som meningsfullt annorlunda av omvärlden.

Nyheter

Grattis, Ebba!

Ebba Soovik tilldelas Roxx mediastipendium 2024.

Samtal

Meltem Kaya om den perfekta kebaben

Hennes son är världsmästare i styrkelyft och hennes man fick en hel stad att förälska sig i grillat kycklingkött på spett. Möt Meltem Kaya – Roxx egen lokalvårdare som älskar med sin ”Porsche” och aldrig bangar för att bryta arm.

Uppdrag

”Det finns hela tiden en vilja att komma med lösningar för att nå resultat”

Med över 30 bolag inom Welandkoncernen har arbetet med att lansera deras skräddarsydda version av HR-appen varit omfattande. Mattias Andersson, marknadsansvarig, har varit med på resan för att kunna lansera appen för koncernens alla anställda.

Nyheter

Roxx uppmärksammar #fotbollströjefredag

Idag uppmärksammar vi på Roxx #fotbollströjefredag – en manifestation i kampen mot barncancer, ett viktigt initiativ startat av Barncancerfonden.

Kunskap

Jessica Thorelius tipsar: Så kan AI hjälpa dig med kreativitet och marknadsföring

Under Roxx Insiktsdag 2024 ställdes det en hel del frågor till de olika experterna och talarna. Här har vi samlat frågorna och svaren på temat AI som Jessica Thorelius, vd för DVA Creative Technology Studios, inte hann avhandla under Insiktsdagen.

Nyheter

Roxx lanserar ny storsatsning

2023 markerade starten för Roxx strategiska spjutspets Roxx Insikt. Nu tar vi ännu ett kliv och breddar vår kommunikationspalett ytterligare. Låt oss presentar affärsområdet Roxx Bricktidning, i lanseringssamarbete med Karaktärshotellet.

Kunskap

Därför är tid och känslor key* för ditt varumärke

Vad är egentligen ett varumärke? Vad behöver jag göra för att mitt varumärke ska bli starkare? Handlar det bara om pengar –?eller finns det andra faktorer som spelar in? 

Uppdrag

Roxx illustrerar för Astrid Lindgrens Värld

För att stärka sitt varumärke och erbjuda sina gäster unika produkter, har Astrid Lindgrens Vimmerby AB (bolaget bakom Astrid Lindgrens Värld) anlitat Roxx för att färglägga och förädla illustrationer av parkens miljöer. Den kreativa kraften bakom illustrationerna heter Jenny Jansson, illustratör på Roxx, som dessutom själv har arbetat i parken.

Kunskap

Vad är UGC?

Den nya marknadsföringstrenden är här – User Generated Content (UGC). Den nya strategin för att skapa trovärdighet och ett starkare varumärke hos företagen är både kostandseffektivt och ger högre konverteringar.

Nyheter

Roxx Insiktsdag 2024 – succé för varumärkesbyggare

Den 8 februari 2024 arrangerade kommunikationsbyrån Roxx den första, men definitivt inte den sista, ”insiktsdagen” på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby – en mötesplats och ett unikt tillfälle för marknadschefer och andra intresserade att inspireras, skaffa sig kunskap inom varumärkesutveckling och nätverka.

Samtal

Så skapar kreativ KOMMunikation effekt

Roxx är medlem i branschorganisationen Sveriges Kommunikationsbyråer (KOMM), som arbetar för att öka kunskapen om kommunikationens roll och betydelse för näringsliv och samhälle. 

Kunskap

5 sätt att göra livet lättare med ChatGPT

AI-utvecklingen och ChatGPT kan ha stora uppsidor i yrkeslivet, på den professionella spelplanen. Men det finns mängder av användningsområden för en AI-robot även i våra privatliv. Här har vi listat fem tips på hur du kan göra livet lättare med hjälp av AI. 

Nyheter

Ta kommando över ditt event med vårt enkla eventhanteringssystem

Med Envodiums flexibla modulsystem i botten har vi skapat en kraftfull plattform för lekande lätt eventhantering.

Uppdrag

Hudoteket: ”Vi vill möta våra kunder på olika sätt”

Hudoteket grundandes 1972 och var extremt tidiga med e-handel för professionell hud- och skönhetsvård. Redan år 2000 var webbshoppen etablerad och är idag en av landets främsta inom sin nisch.

Nyheter

Integrerad Visselblåsartjänst: HR-appen och Competensum stärker banden i nytt partnerskap

Competensum och HR-appen har ingått ett spännande partnerskap för att erbjuda företag en HR-upplevelse i världsklass, där sömlös teknologi och professionell service går hand i hand.

Samtal

Roxx projektledare vägleder er hela vägen

Projektledare, projektsäljare – eller kanske projektfunktionär? Vi kallade in Daniel Gånge, mångårig Roxx-medarbetare, från fältet för att svara på frågor kring rollen som är svår att sätta en etikett på.

Nyheter

Roxx startar AI-labb

En ny era är på väg att skölja över oss. För att möta framtidens möjligheter och utmaningar har Roxx satt samman ett helt eget AI-labb.

Nyheter

Roxx sponsrar Vimmerby Hockeys nya satsning

Vimmerby Hockey sjösätter nu en ny satsning för barn och unga. Den 5 december startar ”Hockeykul” – ett initiativ som möjliggörs av flera lokala aktörer, bland annat Roxx.

Samtal

Rasmus Lennartsson om att vara bäst i världen

De flesta känner honom som Rasmus. Men i Azeroth – världen där World of Warcraft utspelar sig – är han mer känd som Razman. Möt en Roxxare som varit bäst i världen, och som dessutom gjort affärer i den verkliga världen via kontakter från Azeroth.

Uppdrag

Från tidning till kravlös fullservice

Allt började med en tidning – följt av en ny webbplats, en strategi för sociala medier, en marknadsresurs och en egen app. Genom förtroende och leverans har Roxx vuxit till en fullserviceleverantör åt M3 Bygg, helt utan exklusivitetskrav eller kvävande garantier.

Nyheter

Roxx Insiktsdag 2024

Vi samlar några av landets främsta experter inom kommunikation, varumärke och innovation. Varmt välkommen till årets viktigaste insiktsdag!

Uppdrag

Resortens nya uttryck – en riktig pärla

Vissa samarbeten sätter spår för generationer. Så här gick det till när Västervik Resort, tillsammans med Roxx, byggde en stark varumärkesplattform för pärlan i Sveriges vackraste skärgård, där land möter hav.

Nyheter

Frukostmöte med Roxx Insikt

I samband med lanseringen av Roxx nya affärsområde Roxx Insikt bjuder vi in till en inspirerande start på dagen med temat “Bygga hållbar tillväxt genom starka varumärken och effektiv kommunikation”.

Uppdrag

Synoptik: "Roxx står för branschunik flexibilitet"

Har du nån gång handlat på Synoptik? Då har du med all säkerhet lämnat butiken med dina nya glasögon eller kontaktlinser i en liten påse, ihop med det senaste numret av Synoptik Magazine.

Kunskap

Börja planera för Black Friday redan nu!

Redo att ta affärsverksamheten till nya höjder? Vill du maxa dina försäljningsmöjligheter och se vinstkurvan ta fart? Då är det hög tid att börja planera för årets mest explosiva shoppinghögtid: Black Friday.

Samtal

Mia Strömberg om samarbetet med Roxx

Olika arbetsgivare. Samma kommunikationspartner. Mia Strömberg har samarbetat med Roxx i närmare 20 år. Vi ringde upp henne och frågade: Varför?

Kunskap

Vad gör en varumärkesstrateg?

Ett starkt varumärke genererar långsiktiga, hållbara affärer och en stark position på marknaden. Men vad är egentligen ett starkt varumärke – och hur skaffar en sig ett sådant? Vår eminente varumärkesstrateg Sebastian Thelin är expert på att hjälpa företag hitta sin kärna och förmedla sitt ”varför”.

Uppdrag

Ett starkare Weland med hjälp av tidningen

”Kommunikation kan vara svårt. Men tack vare tidningen har det blivit enklare för oss att informera och nå ut till alla våra medarbetare.” Så beskriver Mattias Andersson, marknadsansvarig, nyttan av den redaktionella tidningen som Roxx har producerat åt industrikoncernen Weland sedan 2019.

Samtal

Helene Fransson om att göra vad som krävs

Festfixare, mamma, energiknippe. Kavallerisoldat? Möt Helene Fransson – mediasäljaren som ringt fler samtal än de flesta, och som längtar efter en varm (!) caesarsallad någonstans i den grekiska övärlden.

Kunskap

10 tips: Så kan du arbeta smartare med AI

En sak är säker: AI är här för att stanna. Så varför inte hoppa på trenden och börja använda ChatGPT:s populära AI-robot till lämpliga uppgifter i din egen vardag? Här har vi listat tio mer eller mindre ”inspirerande” uppgifter som lämpar sig ypperligt för lite AI-hjälp.

Nyheter

Roxx vinner ännu en kommunal upphandling!

Från sommar 2023 – och minst två år framåt – har Roxx en ny kommunkund i form av Olofström.

Nyheter

Stort grattis, Bianca!

Bianca Stridh belönas med Roxx mediastipendium, för uppvisad kreativitet och engagemang.

Nyheter

Roxx delar ut stipendium till medietalang

I år kommer Roxx dela ut stipendium till en elev som tar studenten från samhällsprogrammets medieinriktning vid Vimmerby gymnasium.

Kunskap

Vad gör en art director?

Utvecklar idéer, koncept och skisser. Ser till att anden är närvarande i det visuella uttrycket. När kommunikationen känns helrätt, genomtänkt och tydlig – ja, då kan du vara säker på att en skicklig AD har gjort skäl för lönen.

Kunskap

Vad är tillgänglighetsdirektivet?

År 2025 börjar det så kallade tillgänglighetsdirektivet att gälla i hela EU, Sverige inkluderat. Här har vi sammanfattat den första lagstiftningen i svensk historia som ställer tillgänglighetskrav på kommersiella produkter och tjänster.

Samtal

Kjell Nestor om kampen mot AI

Ris, kyckling, broccoli, träning. Repeat. Möt Kjell Nestor – programmeraren som välkomnar ett hårt inrutat liv, och som fruktar för dagen när AI-utvecklingen inte längre går att tämja.

Uppdrag

Sandahlsbolagen valde HR-appen till kommunikation och ledningssystem

Sandahlsbolagen ställde höga krav på plattformen som skulle lösa kommunikationen med deras 1 100 medarbetare – och ersätta ett föråldrat ledningssystem. HR-appen blev lösningen som Sverige största privatägda åkeri vågade satsa på.

Kunskap

Vad gör en UX-designer?

Får du kalla kårar av krångliga appar, ologiska system och knepiga webbplatser? Har du någon gång svurit i förvirring och till slut gett upp på en digital tjänst? Då har du stött på en dålig användarupplevelse – helt enkelt dålig UX (User Experience).

Kunskap

Vad är klarspråk?

Kanske har du någon gång läst eller hört uttrycket klarspråk – och kanske har du även funderat på vad klarspråk egentligen betyder och innebär. Här har vi sammanställt en kort guide som går till botten med begreppet.

Uppdrag

Ny identitet åt framgångssagan

Sedan 1950 har Huntonit skapat kvalitativa tak- och väggskivor för ett okomplicerat byggande. Sedan ett antal år tillbaka är Roxx det självklara valet för Huntonits strategiska och operativa kommunikationsinsatser.

Uppdrag

”Reportagen ger liv åt verksamheten”

I skånska Vinslöv tillverkar och säljer Temahallen stålhallar till industrier, lantbruk, idrottsanläggningar och bilhandlare över hela landet. Företaget arbetar målinriktat med digital marknadsföring, där även den tryckta broschyren producerad av Roxx har en given plats – i digital form.

Kunskap

Vad är insiktsdriven kommunikation?

Vad sjutton är insiktsdriven kommunikation? Vad är en insikt? Och varför behövs insikter för att kommunicera strategiskt?

Kunskap

Studie: Så många prinskorvar åt vi (förmodligen) tillsammans julen 2022

Flera av årets julrapporter pekar mot att prinskorven för en alltmer tynande tillvaro i många hem. Dess framtida existens på våra julbord kan rent av vara hotat – och vi frågade oss därför: Hur många prinskorvar åt egentligen vi roxxare under julen 2022?

Samtal

Hanna Lindell om att sätta punkt

Hennes mission är att kunna alla ord. Vartenda ett. Möt Hanna Lindell – copywritern som älskar att hänga med i obskyra mikrotrender på TikTok, och som inte drar sig för att fullkomligt slakta bokstaven Q. 

Uppdrag

”Filmerna signalerar att vi är ett modernt företag”

Mäktig maskininspiration och berättande som berör. EMS har tillsammans med Roxx gett ut den annonsfinansierade kundtidningen Grävscoopet i över 15 år – ett samarbete, och en produkt, i ständig utveckling och framkant.

Kunskap

Vad gör en copywriter?

Copywriter? Copywriter! Utifrån kan det verka lite skumt, det där jobbet som har något med text att göra. Häng med in bakom kulisserna på Roxx, så berättar vi vad våra copywriters gör!

Samtal

Jenny Jansson om färgernas kraft

Möt Jenny Jansson – Roxx illustratör och formgivare som vill rita om regnbågen, och som gärna rider ut i strid mot identitetsbristen i populära varumärkens färg- och formspråk.

Nyheter

Det finns bara en Anneli

Vår fräsiga partypingla Anneli Dahlström går nu i välförtjänt pension efter hela 32 år (!) på Roxx.

Uppdrag

Anders Byggare: ”En digital och fysisk produkt vi är stolta över”

Byggföretaget Anders Byggare i Solna gjorde slag i saken och anlitade Roxx för produktion av en jubileumstidning.

Samtal

Nina Karlsson om tändande motgångar och affärsrelationer

Hon var varit säljare i hela sitt vuxna liv. Nina Karlsson är projektledaren som triggas av motgångar och ser stora likheter mellan framgångsrika affärs- och kärleksrelationer.

Samtal

Möt Linda Carlsson - vd för MaterialMännen AB

Vi bad Linda Carlsson, vd för MaterialMännen, svara på några frågor kring bolagets upplevelser av HR-appen.

Nyheter

Roxx vann upphandling för sex kommuner i Stockholms län

"Det är fantastiskt roligt och ger oss möjligheter att fortsätta utvecklas", säger Roxx vd Jakob Andersson.

Nyheter

Telge + Roxx = Sant

Vi inleder november med ett rykande färskt samarbete med Telge AB i Södertälje.

Samtal

Möt Mattias Lundgren – en av idésprutorna bakom Roxx app-succé

De bästa lösningarna föds när nya idéer möter utvecklingshunger och teknisk kompetens. "Storheten med HR-appen är enkelheten och att vi kan nå alla medarbetare med ett klick", säger Mattias Lundgren.

Nyheter

Fantastiska Roxx-dagar på Elmia Lastbil 2022

Stort tack till alla vi fick träffa på Elmia Lastbil och snacka HR-appen med!

Nyheter

Här är Roxx nya grafiska identitet

Gott intryck skapar stort avtryck. Små nyanser gör hela skillnaden. Roxx har fått en ny grafisk identitet.

Nyheter

Tack Lars – välkommen Mikael!

Efter elva år lämnar Lars Samuelsson över ordförandeposten till Mikael Olsson.