scandinavian-air-ambulance1 scandinavian-air-ambulance-web

  Nordens största ambulansflyg i 10 års samarbete med Roxx

  Under 2014 blir det tio år sedan Roxx och Scandinavian AirAmbulance AB, SAA, inledde sitt samarbete. Då var Scandinavian AirAmbulance ett relativt nytt litet företag som gick under namnet Lufttransport Svenska AB – idag är det störst i Norden i branschen med snart femton baser och över hundrafemtio anställda.

  agneta-karlfeldt
  Agneta Karlfeldt, Chefssjuksköterska på Scandinavian AirAmbulance.

  Mikael Svensson, projektledare på Roxx och Henry Hansen, vd på SAA fann varandra genom en svarskupong på ett DR-utskick från Roxx. Henry hade kryssat i att han ville veta mer om vad Roxx kunde erbjuda och Mikael åkte upp från Vimmerby till basen i Stockholm för ett inledande möte. Det resulterade i ett långvarigt samarbete.
  Med från start var också chefssjuksköterskan Agneta Karlfeldt som efterhand blivit den som har den direkta kontakten med Roxx kreatörer.
  – Det är smidigt att kontakta Roxx och de förstår vad vi behöver. Vår marknadsföring får inte upplevas säljande, utan den ska vara informativ, trovärdig och bygga på förtroende. Verksamheten är baserad på kunskap inom transportmedicin, medicinteknik, flyg och flygteknik. Vi berättar vad vi kan erbjuda, sedan är det upp till beställarna, läkarna och sjuksköterskorna att avgöra om och när flygtransporter är det bästa alternativet.
  Patienter måste ofta flyttas mellan olika sjukhus för att få rätt specialistvård. Våra ambulanshelikoptrar når även terräng och avlägsna platser där markambulanser inte tar sig fram och våra ambulansflygplan flyger sträckor som är för långa för ambulanserna. SAA är därför en viktig del av den svenska sjukvårdens infrastruktur.
  – Om en patient ska flyttas mer än tjugo mil så är flygambulansen både det billigaste, säkraste och mest humana alternativet. Det finns alltid en erfaren narkos-iva sjuksköterska ombord och om det krävs även läkare och barnteam. Patienten kommer snabbt till rätt vård och slipper påfrestningen av många timmars vägtransport, berättar Agneta.
  SAA har baser i Sverige, Finland, norska Tromsö med beredskap för Svalbard och inom kort öppnas en i Köpenhamn. Man flyger med både ambulanshelikoptrar och ambulansflygplan.
  Samarbetet med Roxx har bland annat resulterat i broschyrer som SAA använder i kundkontakter, på mässor och vid informationsmöten på sjukhus, annonser och en ny logotyp med tillhörande profilmanual. Förra året lanserades en ny webbplats, www.airamb.se, och i våras producerades en tidning.
  – Roxx har byggt webbplatsen och gett oss verktyg för att kunna administrera och hålla den uppdaterad själva. Det har fungerat väldigt bra. Tidningen har också gett god respons och är ett bra hjälpmedel som vi skickar till beställare och lämnar vid kundbesök. Jag är nöjd och stolt över det informationsmaterial som vi använder idag.

  saa-logo

  Roxx uppdrag

  Logotyp med profilmanual
  Broschyr
  Kundtidning
  Webbsida
  Annonser

  Besök www.airamb.se

  Om Scandinavian AirAmbulance

  SAA är med sina baser, som är spridda över Sverige och Finland, en av Nordens största flyg- och helikopterambulansföretag.